Отримання візи на кіпрроссійскім громадянам для поїздки на кіпр потрібна віза. Отримати її можна або самостійно, або скориставшись послугами спеціалізованої організації (див. Віза онлайн з доставкою додому) .в останньому випадку від заявника потрібно лише

Російським громадянам для поїздки на Кіпр потрібна віза. Отримати її можна або самостійно, або скориставшись послугами спеціалізованої організації (Див. Віза онлайн з доставкою додому).

В останньому випадку від заявника потрібно лише зібрати необхідні документи, сфотографувати їх і вислати в фірму, що займається вирішенням візових питань - все інше буде вирішено без його участі.

Види віз на Кіпр

Туристична віза (Short Stay Visa, category C) видається особам, які приїжджають в країну з метою туризму.

Гостьова віза (Short Stay Visa, category C) видається особам, які приїжджають в країну для відвідування родичів або друзів.

Транзитна віза (Transit Visa, category B) видається особам, наступним через Кіпр в треті країни.

Термін дії віз на Кіпр

Транзитна віза діє протягом 6 місяців, віза дає право перебувати на Кіпрі по дорозі до місця призначення до 5 днів в кожну сторону.

Туристична і гостьова багаторазові візи мають термін дії до 3 років з моменту видачі, і дозволяють перебувати на Кіпрі до 90 днів протягом півроку.

Оформлення візи на Кіпр

Документи на візу на Кіпр подаються в консульський відділ Посольства Кіпру в Москві по робочих днях, з 10.00 до 14.00. Видача здійснюється на наступний день після прийому, з 14.00 до 15.00.

Особиста присутність для оформлення візи не обов`язково, проте при необхідності заявник може бути викликаний на співбесіду.

У Генконсульстві Республіки Кіпр в Санкт-Петербурзі прийом документів відбувається з 09.30 до 12.00 (для турфірм - з 09.30 до 10.45), видача - в той же день, з 15.00 до 16.30.

Оформлення візи на Кіпр через службу кур`єрської доставки Pony Express

Громадяни Росії можуть подати документи на візу Кіпру, звернувшись в московські або регіональні офіси компанії Pony Express. В офіс компанії потрібно надати повний комплект документів і сплатити сервісний збір у розмірі 900 рублів в разі, якщо прийом та видача документів відбулася в Москві, 1600 рублів - якщо прийом та видача документів або тільки їх отримання відбувається в інших регіонах країни.

Термін доставки документів - відповідно до правил компанії, дізнатися про роботу якої можна на сайті http://visa.ponyexpress.ru/visa_kipr.php.

Оформлення візи на Кіпр он-лайн

Особи, які передбачають в`їхати на Кіпр через аеропорти Ларнаки і Пафосу, можуть оформити попередню візу (Pro-visa) категорії C он-лайн. Для цього на сайті кіпрського посольства треба заповнити он-лайн анкету (клікнути на червоний штамп "Provisa for Cyprus") і відправити її електронною поштою на адресу візового відділу Посольства Кіпру в Москві (Подробиці і сама анкета тут: http://mfa.gov.cy/mfa/embassies/moscowembassy.nsf/DMLindex_ol/DMLindex_ol?OpenDocument). Особиста присутність при цьому не потрібно. Також не потрібно надавати підтвердження броні готелю і зворотні квитки.

Протягом доби працівники консульства перевіряють, чи не значиться особа, послали запит, в чорних списках Імміграційної служби Кіпру. Якщо немає, то заявнику на електронну адресу буде надіслано підтвердження (Pro-visa) з унікальним номером, при пред`явленні якого після прибуття в аеропорту Ларнаки в паспорт заявника буде поставлений візовий штамп.

Термін дії такої візи - 90 днів з моменту оформлення дозволу.

Про-візу не оформляють, якщо:
- дитина вписана в паспорт одного з батьків (у кожного заявника повинен бути окремий паспорт),
- заявник не є російським громадянином,
- передбачається в`їзд на Кіпр через морський порт Лімассола,
- потрібна дворазова або багаторазова віза.

У таких випадках за візою потрібно звертатися в посольство.

В`їзд на Кіпр Шенгенською візою

Громадяни Росії, які мають в паспортах діючі шенгенські візи категорії С (одноразові, дворазові, багаторазові) і вже в`їжджали по ним в Шенген, можуть приїхати на Кіпр і перебувати там в період дії даних віз (термін перебування обмежується тією кількістю днів, яке зазначено у візі і яке залишилося у заявника після перебування в Шенгенській зоні). В цьому випадку оформляти кіпрську візу не потрібно.

Власники одноразових Шенгенських віз категорії С повинні в`їжджати на територію Кіпру безпосередньо з території Шенгену.

Документи для візи на Кіпр

Для отримання візи на Кіпр потрібні наступні документи:

- закордонний паспорт з терміном дії не менше 3 місяців з моменту закінчення візи. У паспорті повинна бути одна вільна сторінка для візи-

- заповнена і підписана заявником Анкета-

- недавня фотографія паспортного зразка, 3х4 см або 3,5х4,5 см (при подачі документів до Генконсульства Кіпру в Санкт-Петербурзі потрібно надати кольорову фотографію). Фотографію потрібно приклеїти до анкете-

- копія запрошення або ваучера від офіційно зареєстрованого на Кіпрі туроператора з печаткою і підписом співробітника та печаткою готелю, або копія підтвердження бронювання безпосередньо з готелю з печаткою готелю і підписом відповідальної сотрудніка-

- копія першої сторінки закордонного паспорта з даними туриста-

- для дітей потрібно додати ксерокопію свідоцтва про народження. У разі, якщо дитина їде з одним дорослим або у супроводі третіх осіб, потрібно надати копію нотаріально завіреної згоди на вивезення дитини від батька / батьків.

Наявність медичної страховки не є обов`язковою умовою для отримання кіпрської візи, однак туристам все одно рекомендується придбати поліс. На відповідній сторінці цього сайту можна оформити і придбати страховку на Кіпр в режимі онлайн - вся процедура займе не більше декількох хвилин.

Гостьова віза на Кіпр

Для оформлення гостьової візи на Кіпр потрібні ті ж документи, що і для туристичної візи, але замість ваучера або підтвердження бронювання готелю надається:
- копія "Заяви про відповідальність за гостя" (Assumption of Responsibility to Host) від приватної особи, в якому вказуються паспортні дані запрошуваного, терміни перебування і місце його проживання на Кіпрі. Заява підписується особисто запрошує, при цьому його підпис повинен завірити нотаріус на Кіпрі або співробітник консульства Кіпра-
- копія паспорта особи, що запрошує (якщо він громадянин Кіпру) або копія дозволу на проживання або робочої (навчальної) візи.

Транзитна віза

Транзит без візи можливий при наявності діючої шенгенської візи категорії В, С, національної візи D, виданої однією з країн, що входять в Шенгенську угоду або візи Болгарії і Румунії. При цьому термін перебування на острові повинен бути не більше 5 днів.

В інших випадках потрібна транзитна віза. Для її отримання надаються:
- закордонний паспорт з терміном дії не менше 3 місяців з моменту закінчення візи. У паспорті повинна бути одна вільна сторінка для візи-
- заповнена і підписана заявником Анкета-
- недавня фотографія паспортного зразка, 3х4 см або 3,5х4,5 см. Фотографію потрібно приклеїти до анкете-
- оригінал авіаквитка в кінцевий пункт следованія-
- віза в країну проходження, якщо вона необхідна.

Вартість візи на Кіпр і терміни розгляду заяви

Для громадян Росії візи оформляються безкоштовно.

Термін оформлення кіпрської візи - добу з моменту подачі документів. У виняткових випадках можливе оформлення термінової візи, яка видається в той же день. Для цього треба надати документи і копію авіаквитків (або інші документи, що підтверджують терміновість) не пізніше 12.00.

Відвідування Північного Кіпру

Російським громадянам для поїздки в Північний Кіпр віза не потрібна.

Всі існуючі обмеження на вільне переміщення між грецькою і турецькою частинами Кіпру в даний час зняті. Для відвідин Північного Кіпру по суші з грецької частини острова достатньо одноразової кіпрської візи, незалежно від кількості виїздів в турецьку частину.

Проте, уряд грецької частини острова не визнає в`їзд і виїзд з острова через порти і аеропорти Північного Кіпру. Тобто турист, який прилетів до Ларнаки, перетнув кордон на північну частину острова і виїхав звідти в третю країну, буде порушником законодавства грецької частини Кіпру.

Так само, у в`їзді на грецьку частину острова може бути відмовлено туристам, які прибули на острів через Північний Кіпр. Крім того, наявність в паспорті туриста відміток, що свідчать про перетин ним кордону Північного Кіпру з іншими країнами, може послужити відмовою у видачі кіпрської візи в майбутньому. Тому влада Північного Кіпру пропонують туристам спеціальні картки, куди ставляться відмітки про в`їзд і виїзд. В результаті не залишаються формальні свідоцтва про відвідування Північного Кіпру.

МИТНИЦЯ КІПРУ

Ввезення і вивіз валюти не обмежений. Однак при в`їзді з країн, що не входять в Європейський Союз, суми понад 10 тисяч євро необхідно вказувати в декларації. Золоті та ювелірні вироби також повинні обов`язково декларуватися.

Особам у віці більше 18 років, що прибувають з європейських країн, що не входять в митну зону ЄС, дозволено безмитно ввозити до 200 сигарет, або 100 сигарил, або 50 сигар, або 250 г табака- до 1 л міцних спиртних напоїв (зміст алкоголю більше 22 %) або до 2 л кріплених вин (зміст алкоголю менше 22%), ігристого вина або столового вина - до 2 л-не більше 500 г кави або 200 г кавового екстракта- до 100 г чаю або 40 г чайного екстракта- до 50 мл духів і 250 мл туалетної води, а також товарів особистого використання з розрахунку 175 євро на одного дорослого і 90 євро - на дитину у віці до 15 років.

Особам, які в`їжджають з території неєвропейських країн, дозволено безмитне ввезення до 400 сигарет, або 200 сигарил, або 100 сигар, або 500 г табака- до 1 л міцних спиртних напоїв (зміст алкоголю більше 22%) або до 2 л кріплених вин (зміст алкоголю менше 22%), ігристого вина або столового вина - до 2 л-до 50 мл духів і 250 мл туалетної води (вікові обмеження ті ж).

При в`їзді з держав - членів ЄС особам у віці понад 18 років дозволено безмитно ввозити до 10 л міцних спиртних напоїв (зміст алкоголю більше 22%), або 20 л кріпленого вина, або 90 л столового вина, або 110 л пива-до 800 сигарет , або 400 сигарил, або 200 сигар і до 1 кг тютюну (парфумерію можна ввозити без обмежень).

Товари понад зазначені лімітів обкладаються митом в розмірі 3,5% їх митної вартості плюс ПДВ (крім предметів спортивної амуніції і спорядження для активного відпочинку, за умови їх обов`язкового вивозу з країни).

Забороняється без відповідного дозволу ввозити наркотики і наркосодержащие препарати, медпрепарати, вогнепальну зброю та боєприпаси, вибухівку, холодну зброю, порнографію, деякі харчові продукти, рослини і квіти з грунтом, тварин і птахів, а також галантерейну і сувенірну продукцію, виготовлену із зникаючих видів рослин і тварин. Заборонено ввозити продукти тваринного походження (в тому числі рибу, яйця, мед, м`ясо равликів, молюсків і т. Д.) В кількості більше 1 кг з азіатських і африканських країн.

Забороняється ввозити продукти, що містять м`ясо або молоко, в тому числі ковбасу, консерви, сало і шоколадні цукерки. Заборона не стосується дитячого харчування та спеціальних препаратів, потрібних людям з хронічними захворюваннями (в цьому випадку продукти повинні бути ретельно упаковані, а їх вага повинна бути не більше 2 кг). У разі виявлення м`ясомолочних продуктів вони конфіскуються, а пасажир буде оштрафований.

Заборонено вивезення старожитностей, в тому числі каменів з археологічних розкопок, а також предметів, знайдених на дні моря. При виявленні в багажі вони будуть конфісковані, а порушника можуть і посадити. Дозволено вільне вивезення копій античних робіт, які продаються повсюдно.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!
—хоже